SÚŤAŽE V RÁMCI GASTRONOMICKÉHO VEĽTRHU DANUBIUS GASTRO 2016 V INCHEBE

 

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov usporiadal v dňoch 28. 1. – 31.1.2016 už 17. ročník súťažnej výstavy “POÉZIA V GASTRONÓMII“ a 8. ročník súťaže „DANUBIUS CUP – varenie naživo“.

Uvedené súťaže sú najprestížnejšími súťažami pre juniorských i seniorských gastronomických odborníkov v Slovenskej republike s dlhoročnou tradíciou. Súťažiacich hodnotili komisie zložené z vyškolených certifikovaných hodnotiacich komisárov podľa regulí WACS – Svetová organizácia kuchárskych združení.

V odbore kuchár junior sa súťaže zúčastnilo 27 súťažiacich .

♣ Súťaž Poézia v gastronómii 2016

V disciplíne KUCHÁR – JUNIOR  získala naša PATRÍCIA KAMPASOVÁ (2. Av)

pod vedením pani  majsterky A. Purašovej zlatú medailu a zároveň ocenenie Absolútny víťaz.

 

♣ Súťaž Danubius Gastro Cup 2016 – varenie naživo

V disciplíne KUCHÁR – JUNIOR  získal náš žiak MARIÁN MRAVEC (2.C)

pod vedením pani majsterky S. Račkovej striebornú medailu.

 

___________________________________________________________________________________________

 

Finále celonárodnej súťaže   Gastro Junior – Skills Slovakia Kuchár

Súťaž sa uskutočnila pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a organizačne ju zastrešoval Štátny inštitút odborného vzdelávania z Bratislavy a  Klub mladých kuchárov a čašníkov.

Do finále sa z našej školy prebojoval ANDREJ ŠÁLEK (3.G) pod vedením pána majstra F. Plavého.

 

___________________________________________________________________________________________

Baristická sekcia SkBA  vedená akreditovaným školiacim strediskom Academy of Coffee zorganizovali prvú zo série súťaží  ,,SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2016.

Naša žiačka ALEXANDRA MICHÁLKOVÁ (2.F) získala  pod vedením pani majsterky A. Hluchej a  hl. pani majsterky V. Kubinčánkovej krásne druhé miesto.

 

___________________________________________________________________________________________

SUŤAŽ  METRO HoReCa PÄŤBOJ

Šesťčlenné družstvo kuchárov  malo za úlohu navariť dve hlavné jedlá a dezert pochádzajúci z regionálnej kuchyne, popritom členovia družstva súťažili v rôznych disciplínach,  krájali cibuľu,  zemiaky na spôsob brunoise a pór na julienne, filetovali pstruha a vykosťovali kurča. Výkony kuchárov hodnotila odborná porota pod vedením šéfkuchára spoločnosti Metro Vojta Artza.

Šesťčlenné družstvo čašníkov  muselo pripraviť reštauráciu pre hostí a obslúžiť zákazníkov. Zároveň  členovia družstva čašníkov súťažili  v nasledovných disciplínach, pripravovali capuccino a espresso, namiešali nealkoholický nápoj.

Zo šesťčlenného družstva kuchárov (R. Glasnák, P. Maličková, D. Poliačková, M. Lamlech, D. Ruml a M. Papučík) získali ocenenie v individuálnych zručnostiach M. Lamlech – 2. miesto a D. Poliačková – 3. miesto, zároveň družstvo získalo    2. miesto v celkovom hodnotení. Našich kuchárov viedli pani majsterka M. Kamenčíková a pán majster F. Plavý.

Zo šesťčlenného družstva čašníkov (V. Jankovičová, A. Kelíšková, J. Košša, D. Mičenec, M. Sabatiieliová a A. Schnieder) získali ocenenie v individuálnych zručnostiach

  • barman  J. Košša – 2. miesto   a   V. Jankovičová – 3. miesto
  • barista    M. Sabatiieliová – 2. miesto

a zároveň družstvo získalo 3. miesto v celkovom hodnotení. Našich čašníkov viedli pani majsterka V. Kubinčánková, Ľ. Kianičková a K. Ďurianová.

V CELKOVOM HODNOTENÍ SA NAŠA ŠKOLA UMIESTNILA NA 2. MIESTE!

 

GRATULUJEME a ĎAKUJEME za úspešnú reprezentáciu školy všetkým oceneným, ako aj tým, ktorí ich na súťaž pripravovali !