Študenti   Mário Gálik z 2.F  a Jakub Holena z 1.F  v dňoch 21. 11.  – 25. 11. 2022 absolvujú v rámci ERASMUS + tréningový kurz.

Projekt GREEN FORK sa zaoberá vážnym problémom dnešnej doby, ktorým je nezdravá strava a veľké plytvanie jedlom hlavne v malých reštauráciách a školských jedálňach. Workshopu v Taliansku sa zúčastňujú profesionáli a študenti z Bulharska, Slovenska, Talianska a Severného Macedónska.  Cieľom je trénovanie a rozvíjanie „green skills“ vo varení, povzbudenie  a propagovanie „zeleného“ varenia v malých reštauráciách, v škole ale aj doma. Preto sa snaží tento projekt zameriavať a dať do povedomia používanie ekologických materiálov v reštauráciách a gastro prevádzkach. Nahradzovať plastové materiály papierovými, používanie prírodných zdrojov, servírovanie malých porcií jedál… Workshop sa  koná v Castelletto Sopra Ticino v Taliansku.