Alergény
Príloha k jedálnemu lístku.
Podľa výnosu platného od 1.2.2008 vydaného ministerstvom zdravotníctva a min. pôdohospodárstva Slovenskej republiky uvádzame zoznam alergénov:
1. Obilniny obsahujúce lepok ( t. j. pšenica, raž,jačmeň, ovos, špalda, kamut avýrobky z nich.
2. Kôrovce a výrobky z nich.3. Vajcia a výrobky z nich.4. Ryby a výrobky z nich.
5. Arašidy a výrobky z nich.6. Sójové zrná a výrobky z nich.
7. Mlieko a výrobky z neho.
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanovéorechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy aqueenslandské orechy avýrobky z nich.
9. Zeler a výrobky z neho.10.Horčica a výrobky z nej.
11.Sezamové semená a výrobky z nich.
12.Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10 mg/kg alebo 10mg/lvyjadrené ako SO2
13.Vlčí bôb a výrobky z neho.
14.Mäkkýše a výrobky z nich.