Základné informácie k rekvalifikačným kurzom
Rekvalifikačné kurzy – akreditované vzdelávacie programy
Názov akreditovaného programu/číslo akreditácie |
Počet hodín |
Cena v EUR |
Miesto realizácie | Informácie a kontakty |
Kuchár |
500 | 600,- |
Pracoviská 0V Reštaurácia pri ŽSK Školská jedáleň |
www.hazilina.sk sekretariat@hazilina.sk 041/ 70 10 412 |
Čašník, servírka |
500 | 600,- |
Pracoviská 0V Reštaurácia pri ŽSK |
www.hazilina.sk sekretariat@hazilina.sk 041/ 70 10 412 |
Cukrár |
280 | 300 |
Pracoviská 0V Reštaurácia pri ŽSK Školská jedáleň |
www.hazilina.sk sekretariat@hazilina.sk 041/ 70 10 412 |
Charakteristika kurzu KUCHÁR |
—————————————————————————————————————————————————————————- Absolvent/absolventka po ukončení prípravy samostatne zvláda práce spojené s prípravou pokrmov, pozná suroviny a technológiu ich prípravy v zariadeniach spoločného stravovania – počas bežnej prevádzky a pri slávnostných príležitostiach, pripravuje jedlá aj podľa vlastných receptúr. Vie pripraviť jednoduché jedlá, minútkové pokrmy, šaláty a múčniky. Pripravuje pracovisko, manipuluje so zariadením a pomôckami a ovláda všetky práce spojené s prípravou pokrmov. Vie prijímať a vybavovať objednávky. Uplatňuje zásady hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Ovláda zásady vedenia administratívy, písať jedálne lístky, ošetrovať a skladovať potraviny. Má vedomosti zo základných ekonomických a právnych noriem nevyhnutných pre výkon činnosti v prevádzke spoločného stravovania. Počet hodín teórie: 180 Počet hodín praxe: 320 |
Poznámka |
• nezamestnaní záujemcovia evidovaní na ÚPSVaR môžu tento kurz absolvovať BEZPLATNE (prostredníctvom projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR • možnosť zaplatenia poplatku za kurz na splátky • ku kurzu je potrebný zdravotný preukaz |
Charakteristika kurzu ČAŠNÍK, SERVÍRKA |
———————————————————————————————————————————————————————— Absolvent/absolventka po ukončení prípravy má vedomosti zo zásad stolovania, z pravidiel techniky jednoduchej obsluhy, z odbornej terminológie, zo základných poznatkov o potravinách a nápojoch, o technologických postupoch prípravy teplých a studených jedál, múčnikov, teplých a studených nápojov a zo základných ekonomických a právnych noriem nevyhnutných pre výkon činnosti v prevádzke spoločného stravovania. Uplatňuje zásady hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a prácach spojených s technikou obsluhy. Vie pracovať s registračnou pokladnicou a výpočtovou technikou, účtovať, robiť vyúčtovanie, zostaviť jedálny lístok. Vie kultivovane a spoločensky komunikovať s hosťami, spolupracovníkmi. Absolvent/absolventka si môže vedomosti a zručnosti rozšíriť štúdiom ďalších odborných modulov – zložitá obsluha, barman, barista, someliér. Počet hodín teórie: 120 Počet hodín praxe: 380 |
Poznámka |
• nezamestnaní záujemcovia evidovaní na ÚPSVaR môžu tento kurz absolvovať BEZPLATNE (prostredníctvom projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR • možnosť zaplatenia poplatku za kurz na splátky • ku kurzu je potrebný zdravotný preukaz |
Charakteristika kurzu CUKRÁR |
—————————————————————————————————————————————————————————– Absolvent vzdelávacieho programu ovláda zásady osobnej a prevádzkovej hygieny v cukrárskej výrobe. Pozná používané suroviny, ich technologické vlastnosti, pozná zásady ich skladovania. Ovláda základné technologické výpočty používané pri výrobe. Vie zhotovovať cukrárske výrobky, pozná zásady ich skladovania, balenia a expedovania. Vie používať stroje a zariadenia pri cukrárenskej výrobe. Pozná vedenie prevádzkovej evidencie pri výrobe a predaji cukrárenských výrobkov. Počet hodín teórie: 60 Počet hodín praxe: 220 |
Poznámka |
• nezamestnaní záujemcovia evidovaní na ÚPSVaR môžu tento kurz absolvovať BEZPLATNE (prostredníctvom projektu RE-PAS) – informujte sa na ÚPSVaR • možnosť zaplatenia poplatku za kurz na splátky • ku kurzu je potrebný zdravotný preukaz |