Dňa 4. júna 2021 to na Hotelovej akadémii „voňalo Ruskom“. Študenti 4. ročníka, ktorí sa učia ruštinu, usporiadali Deň ruskej kuchyne. Ich cieľom bolo motivovať mladšie ročníky ku štúdiu ruského jazyka a predstaviť im ruskú kultúru a predovšetkým kuchyňu. Pripravili tatársky biftek z hovädzieho mäsa a údeného lososa, boršč, šašlik, pirohy plnené mletým mäsom a syrniky. Predstavili aj najtypickejšie ruské suveníry a najznámejšie osobnosti ruskej kultúry, umenia, športu a spoločenského života. S vďakou pánovi majstrovi Nemčekovi, vedeniu školy a rodičovskému združeniu sa ruštinári zo 4. F a 4. G spolu so svojou učiteľkou pani Koniarovou tešia, že skvelú myšlienku prezentovať medzinárodnú kuchyňu ako jednu z foriem učenia sa cudzieho jazyka budú rozvíjať ich mladší spolužiaci. 

Miroslava Slivoňová 4. G