Súťaž – „Žilinská gastronomická jeseň HOTELOVEJ AKADÉMIE“

V priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline sa dňa 26. 10. 2023 konala gastronomická súťaž Juniorov v odboroch kuchár, cukrár a kuchár/pekár. Súťaž sa podarilo zorganizovať Hotelovej akadémii v Žiline v spolupráci so Žilinským klubom kuchárov a cukrárov. Za podpory partnerov a sponzorov pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Súťažilo sa v kategórii – Teplá kuchyňa – príprava dvojchodového menu, kuchár/pekár – príprava domáceho chleba a cukrár – príprava tanierových dezertov a cukrárska artistika. Privítali sme  talentovaných juniorov z Piešťan, Čadce, Žiliny, Liptovského Mikuláša, Martina, Zvolena a Prešova. Veľmi si vážime medzinárodnú účasť súťažných družstiev z Turecka. Certifikovaná komisia SZKC hodnotila originalitu, kreativitu, precíznosť, technologické postupy, hygienu, prezentáciu, no hlavne chuť pripravovaných výrobkov. V každej kategórii boli udelené prvé tri miesta a diplomy za účasť. Absolútnym víťazom sa stal študent SOŠ obchodu a služieb z Dolného Kubína.

Dúfame, že aj v budúcom ročníku budeme môcť s Vami zdieľať atmosféru príjemných jesenných dní na Hotelovej akadémii a opäť nás poctíte Vašou prítomnosťou.

 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA – TU